Rabarberchutney

Här kommer mitt improviserade recept på rabarberchutney. Det är så gott till grillat o till ost bricka med brieost, ädelost o kex m.m. Jag tog det jag hade hemma idag när jag fick ett infall att göra detta men man kan även ha i färskriven ingefära, honung, färsk chili, torkade aprikoser m.m. Men så här gjorde jag idag .
 
 
Detta behöver du 
 

ca 1kg rabarber 
2,5 dl strösocker 
2,5 dl farinsocker 
1 stor rödlök
4 vitlöksklyftor
4 kanelstänger 
chiliflakes efter behag ( jag hade nog ca 2 msk) men det bästa är färsk chili 
1 dl vinäger ( vilken som helst , hade föredragit balsamico vinäger men hade slut på den så det fick bli äppelcidervinäger)
 
Skär vitlök o rödlök i små bitar o fräs dom i lite smör . Skär rabarber i bitar o lägg i en gryta , häll över alla andra ingredienser o låt koka ihop i ca 30 - 40 min. Låt svalna o häll upp på rengjord glasburk.