Draculasås o jordgubbssallad, gott till grillat !
Draculasås
6-8 portioner
2 dl chilisauce
1 dl tomatpuré
2 dl ajvar
2 dl ketchup
1/3 dl flytande honung
1 dl balsamvinäger
1 stor gul lök ( hackad)
5-6 vitlökskyftor ( hackade)
Kryddor efter behag men jag gjorde ungefär så här:
3 msk oregano
3 msk draculakrydda
2 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes
2 msk grekisk marinadkrydda
Rör samman alla ingredienser o låt stå minst 4 - 5 timmar så att alla smaker kommer till sin rätt.


Sen vill jag tipsa om en annorlunda sallad som vi i matklubbsgänget gjorde förra sommaren på vår grillkväll, jordgubbssallad med ädelost o nötter. Det låter kanske lite udda men ä fantastiskt fräscht till lite grillat kött eller kyckling.
Jordgubbssallad med ädelost o nötter

Jordgubbar
Ädelost
Sallad( isbergs- maché sallad)
cashewnötter
balsamvinäger
Lägg sallad i botten på ett uppläggningsfat, lägg sedan ovanpå detta ; skivade jordgubbar, ädelost i bitar o cashewnötter o till sist ringla över balsamvinäger .
Ha en trevlig midsommar :)