Pulled Pork

Idag har jag testat att göra Pulled Pork som är en rätt från amerikanska södern. Egentligen ska den ju göras i en riktig barbequegrill men här kör jag varianten i ugnen ist. Jag har plockat lite från recept  både här o där o kom fram till denna variant.  
 
Detta behöver du : ( till ca 10-12 portioner )
 

2 kg fläskkarré
5 gula lökar 
6-7 vitlöksklyftor
2 dl ketchup
2 msk kalvfond 
2msk worchestersås
2 msk farinsocker 
1,5 msk flingsalt 
2 msk paprikapulver
1,5 msk spiskummin
2- 3 msk whiskey
 
 
 
Skär löken o vitlöken  i klyftor  o lägg hälften av dom i botten på en gjutjärnsgryta eller lergryta ( eller ngt annat som tål att va i ugn med lock till ). Rör ihop resten av ingredienserna till en sås  o pensla köttet med detta , lägg köttet i grytan o täck över med resten av löken o resterande sås. Häll över 2 dl vatten .
 
 
 
Ställ grytan i mitten på ugnen i ca 150 grader i 4-5 timmar . Köttet ska vara så mört att det går att dra isär det med gaffel till trådiga längder.Ta upp köttet o dra isär det o lägg sedan ner det tillbaka i grytan o rör ihop.
 
 
 
Servera det sedan med tortillabröd, sallad, gurka, tomat ,majs,paprika, rödlök, avokado, gräddfil o salsa. Man kan även ha det på hamburgerbröd, pitabröd eller rostat bröd m.m .