Panko/parmesanpanerad lax med västerbottenmos & kräftröra
Nu när jag äntligen har fått tag i panko igen så testade jag att göra pankopanerad lax o det blev riktigt lyckat o dessutom tycker jag mycket om potatismos med riven västerbottenost i. Här kommer receptet.

Detta behöver du till laxen:
Lax
Panko
Ägg
Mjöl
Dill
Salt
Riven parmesan

Detta behöver du till kräftröran :
Creme fraiche
Majonäs
Kräftstjärtar
Röd caviar
Kräftost
Dill
Gräslök
Salt
Gör så här:





Gör så här :
Ha upp mjöl i en skål o vispat ägg i en annan. Blanda panko med riven parmesan o klipp i dill på en tallrik.Vänd laxen först i mjöl o sen i vispat ägg o vänd sedan runt laxen i pankoblandningen , stek den sedan gyllenbruni mycket smör.

Rör ihop kräftröran : Blanda Creme fraiche( 2,5 dl), majonäs( 1dl) , en halv tub kräftost, lite dill o gräslök o en halv burk röd caviar o en burk kräftstjärtar.

Gör potatismos o blanda i riven västerbottenost o lite persilja.
Klart att servera !
Voila :) Smaklig måltid !
