Kyckling Piccata med tortellini & Ajvar/Tomatsås

Här har jag gjort en variant av piccata på kycklingfilé som man skär i tunna skivor o panerar med parmesan o västerbottenost, 
 
Detta behöver du ( 5 -6 portioner) ;
 
 1 kg kycklingfilé 
200 gr riven  parmesanost
200 gr riven västerbottenost
vetemjöl 
2 ägg 
salt 
 
Till ajvar/tomatsåsen 
 1 burk krossade tomater 
2 dl ajvar 
1 stor gul lök 
3 morötter 
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt 
örtagårds kryddor 
( jag hade även i lite farinsocker för att lyfta tomatsmaken )
 
 
Tortellini 
 
 
Skär kycklingfilén på längden så det blir två tunna skivor  av filén. 
 
 
Riv parmesanost o västerbottenost ( jag va bekväm o köpte färdigriven västerbottenost)
 
 
 
 
 
 
Gör redo för dubbelpanering , doppa först i mjöl sen i uppvispat ägg o vänd skivorna i den rivna osten o stek sen på medelvärme tills dom är klara.
 
 
 
 
Till såsen 
 
 
Hacka morötter o lök, vitlök , koka morötterna mjuka i lite saltat vatten o stek löken gyllenbrun. Häll av vattnet från morötterna o ha i dom i en gryta o blanda med en burk krossade tomater, löken , 2 dl ajvar , salt o 2 dl creme fraiche o låt koka ihop i 10 minuter .
 
 
 
 
 
Koka tortellini o servera till.