Hemmagjord Kebab på nötfärs med kebabsås

Idag har jag äntligen gjort något jag funderat på länge , egen kebab på nötfärs. Det blev helt ok men nästa gång ska jag nog göra på blandfärs för det blev en aningen torrt på bara nötfärs. Jag gjorde så här :
 
Kebab 
800gr  nötfärs 
kebabkrydda 4-5 msk 
spiskummin 2 msk
oregano 2 msk
vitlök pressad 4 klyftor
salt 2 msk
svartpeppar grovmalen 1 msk
 
gul lök 1 ( riven )
 
Blanda färsen med kryddorna o forma den till en rulle ca 8 cm i diameter, rulla in den i folie o låt ändarna vara öppna så att vätskan kan rinna ut o stek den i ugnen 100 grader i 3 timmar. Låt den svalna ordentligt o skär sedan tunna skivor med vass osthyvel eller kniv o stek bitarna snabbt i het stekpanna , servera genast med t.ex potatisklyfor o grönsaker o kebabsås.
 
Kebabsås 
 

2,5 dl  creme fraiche
1 dl gräddfil 
1/2 dl majonäs
2 msk tomatpuré
3 msk sourcream & garlic krydda 
2 msk draculakrydda 
2 msk sambal olek